CARE & MAINTENANCE RECOMMENDATIONS

Our furniture is designed to withstand everyday wear and tear. But, there is still reason to take care when cleaning the workspace. If you follow our simple but effective care recommendations, you will be able to enjoy your Kinnarps furniture for even longer.

Textile

Curățarea în vid cu o duză moale este în mod normal suficientă pentru curățarea țesăturilor. Petele trebuie întotdeauna îndepărtate cât mai repede posibil. În cele mai multe cazuri este suficient să ștergeți cu o cârpă umedă, dar pentru pete mai persistente puteți utiliza un detergent cu pH neutru sau un produs de curățat profesional. Folosiți întotdeauna cârpe albe și evitați umezirea excesivă a unei țesături de lână, deoarece există atunci un risc de pătare permanentă. Dacă este necesar, un produs de curățare cu spumă poate fi utilizat pentru o curățare mai minuțioasă, dacă acest lucru este permis în instrucțiunile de spălare a țesăturii. Țesăturile detașabile pot fi spălate în apă sau curățate la uscat, conform instrucțiunilor de spălare pentru fiecare țesătură.

Alte materiale

Curățarea zilnică: ștergeți suprafața cu o cârpă moale și uscată. Curățare amanunțită: ștergeți suprafața cu o cârpă moale, ușor umezită. Se poate folosi un agent ușor de curățare . Pentru a elimina petele usoare, utilizați un agent de curățare care nu este abraziv.

Lemn

Acesta este un material viu al cărui pattern, ton culorii și luciul variază în mod natural. lumina are un anumit efect asupra culorii și ușurinței suprafeței lemnului. De exemplu, obiectele care nu sunt deplasate de pe o masă, pot provoca mesei abateri permanente ale culorii și luminii pe suprafața lemnoasă. Avertizare! Evită folosirea excesivă a apei si a chimicalelor puternice de curățire.

Laminate

Curățarea zilnică: ștergeți suprafața cu o cârpă moale și uscată. Curățare amanuntita: ștergeți suprafața cu o cârpă moale cu amoniac (curățător de geam) pentru a evita marcajele după uscare. Pentru a elimina petele, utilizați un agent de curățare care nu este abraziv.

Metalice

Curățarea zilnică a suprafețelor lăcuite: ștergeți cu o cârpă ușor umezită și un agent de curățare ușor. Curățarea zilnică a suprafețelor lacuite texturate: ștergeți cu o cârpă ușor umezită fără scame și un agent de curățare ușor. Avertizare! Alcoolul este cel mai puternic agent care poate fi folosit pe o suprafață foarte murdară ca lacul să nu își pierdă strălucirea.

Plastic

Curățare zilnică: agent de curățare non-solvent, neabraziv.

Piele semi-anilină

Acest tip de piele de tapițerie este în mare parte vopsită cu anilină și apoi pigmentată, ceea ce înseamnă că este acoperită cu o peliculă pentru pastrarea culorilor. Suprafața poate fi netedă (fără granulatii naturale) sau în relief - în funcție de calitate și finisaj.

INSTRUCTIUNI DE ÎNGRIJIRE

Îndepartarea praful regulat, curățarea murdăriei uscate din când în când, ocazional utilizarea de loțiuni speciale de îngrijire (dar nu prea des), evitați frecarea puternică.

 • - Praf: praf cu o cârpă moale
 • - murdărie uscată: ștergeți mobila cu o cârpă umedă. După aceea, uscați cu o cârpă de lână. Apoi lăsați să se usuce puțin și utilizați produse specifice de ingrijire
 • - Lichide: tamponațt-le imediat cu o cârpă absorbantă. Nu frecați!
 • Alimente / ulei: îndepărtați repede. Urmați același proces ca la murdăria uscată.

Piele anilină (DeLuxe)

Culorile aniline pătrund profund în piele prin pori, dar fără a schimba sau a acoperi suprafața pielii. Diferitele structuri ale fiecărei piei rămân neatinse și, de asemenea, variațiile de culoare din interiorul unei piei sunt inevitabile. Toate trăsăturile naturale, cum ar fi ridurile de grăsime, leziunile pielii și altele rămân vizibile și arată valoarea pielii. Nu este nimic de plâns decât o simplă remarcă.

Instructiuni de îngrijire

Pielea anilină nu suportă lumina soarelui, vă rugăm să vă protejați mobilierul de razele directe. Sterge praful regulat cu o cârpă moale, ocazional tratează cu produse speciale pentru îngrijirea pielii (dar nu prea des) - vă rugăm să evitați frecarea puternică.

- Praf: îndepărtați cu o cârpă moale

 • - Murdăria uscată: Vă rugăm să dizolvați un detergent ușor sau săpun dur în apă călduță. Umeziți o cârpă moale, scurgeți-o bine și ștergeți pata. Uscați cu o cârpă de lână. Apoi lăsați să se usuce un anumit timp. În sfârșit, tratați cu produse de îngrijire specifice.
 • - - Lichide: tamponați-le imediat cu o cârpă absorbantă. Nu freca!
 • - Alimente / ulei: Vă rugăm să le tratați ca pe murdăria uscată. Dacă mai vedeți pata, vă rugăm să nu faceți nimic mai mult, pielea o  va absorbi încet.
   
   
   

DURABILITATE GARANTITĂ DE CALITATE
  
 

Gama noastră include doar țesături ce îndeplinesc acele standarde europene pe care considerăm noi că dvs., în calitate de client, aveți dreptul de a le cere. Rezultatele testelor descriu cele mai importante proprietăți ale materialului sub diferite aspecte si vă oferă astfel posibilitatea de a compara.

LUMINA, TEXTILE

Rezistența la lumină este o metodă de testare a modului în care țesătura este decolorată de lumină, în principal de lumina solară. Materialul este expus iluminării controlate într-un laborator pentru o anumită perioadă, după care modificarea culorii este evaluată pe un eșantion neexpus. Rezistența la lumină este în mod normal mai mică pentru culorile mai deschise decât pentru cele mai întunecate. Scara utilizată pentru a indica rezultatul are opt trepte logaritmice, ceea ce înseamnă că un pas în sus dă o măsură de două ori mai bună a rezistenței la lumină. Pasul 8 reprezintă cea mai bună valoare. Minimul nostru
cererea de rezistență la lumină este o valoare de 5.

DURABILITATE, TEXTILE

Testul Martindale presupune ca materialul să fie frecat pe o țesătură specifică din lână cu o anumită mișcare și energie. Materialul este analizat pentru ruperea firelor, iar testul, care este considerat o metoda de măsură a longevității țesăturii, este apoi întrerupt. Cererea noastră minimă de durabilitate este de 50.000 de rotații Martindale, ceea ce este considerat foarte mare. În multe contexte, 35.000 de ture sunt considerate suficiente pentru mediile publice.

FLAMMABILITY, TEXTILES

Proprietatea unei țesături de a lua foc poate fi testată în moduri diferite. Standardele europene actuale EN 1021-1/ EN 1021-2 testează o canapea în miniatură. EN 1021-1 implică aprinderea cu o țigară și EN 1021-2 cu ceva similar, iar țesătura trebuie să reziste la foc pentru o anumită perioadă. Toate țesăturile standard din sortimentul nostru îndeplinesc cerințele EN 1021-1 și 2.

Există, de asemenea, mai multe standarde naționale cu cerințe diferite, în raport cu care au fost testate țesăturile selectate din sortimentele noastre. Printre acestea se numără standardul britanic BS 5852pătuțul 5,cel german DIN 4102 și standardele franceze NFP. Toate acestea au cerințe mai mari decât EN 1021-1 și 2.